Грешки, които допускаме под душа! ♥

събота, 1 февруари 2020 г.

Февруари е! Лично аз усещам идването на красивата пролет, която ще роди всичко отново и ще ни накара да се почувстваме по-добре ♥ 

Здравейте, мили читатели! Днес няма да ви споделям за някой любим продукт, а ще ви споделя грешки, които често допускаме под душа, може би повечето от вас знаете за тях, лично аз се зачетох в много статии, книги и списания и отделих най-важните грешки, които се допускат. Надявам се да ви бъде интересно! ♥ Приятно четене! 



***

1. Къпането с много гореща вода - признавам си, че това е грешката, която не знам как ще спра да правя, аз не мога да се къпя с друга вода, винаги трябва да е гореща, след баня винаги излизам цялата червена... Но и неслучайно съм сложила тази грешка на първо място, къпането с прекалено гореща вода изсушава мноого кожата, като по-нататък във времето кожата ви може да изглежда с една идея по-състарена, въпреки всички кремове и лосиони, които използвате след баня (ако използвате такива, разбира се). Също така горещата вода не влияе никак добре върху косата и скалпа, като тук мога да ви споделя нещо от личен опит, случвало ми се е след баня скалпът ми да е наранен от горещата вода... не питайте колко е болезнено и после колко време се къпах с по-хладка вода. Другото, което е свързано с косата е че при измиването и с много гореща вода се отделя повече себум и по-честото омазняване ви е в кърпа вързано, моля ви, просто не си го причинявайте! Моят съвет е да се къпете с топла, но не чак така гореща вода, все пак, нека бъдем реалисти, ние жените няма как да се къпем с хладка или студена вода, поне на повечето от нас няма да им е приятно, сигурна съм! Накратко ще го кажа така: прекалено горещата вода може да причини обриви, рани или дълбока сухота върху кожата. Опитайте се да се къпете с топла, но не и гореща вода! И аз ще се опитам, но си признавам, че пак от време на време ще прегрешавам... :D


2. Сега идва ред и на проблем номер 2 - прекарването на прекалено дълго време под душа. Колко време изкарвате в банята? 10-15 минути? Или пък 40? Лично аз съм някъде между 15 и 20 минути, бавя се толкова заради много неща, които върша.. мия косата си със шампоан два пъти, слагам балсам, а понякога и маска, сапунисвам се, ексфолирам се, измивам лицето си, абе все женски му работи :) 
Защо не е хубаво прекарването на прекалено дълго време под душа? Първо да споменем излишното изразходване на вода, което се получава.., отмиват се важни натурални масла и "липиди" от кожата, които принципно трябва да и помогнат да остане хидратирана, та винаги след баня нанасяйте хидратиращи продукти - лосион, масло, суфле, и пр. 

3. Слагам тук употребата на измивни продукти, които не са подходящи за вашия тип кожа, говоря за това, че ако кожата ви е чувствителна, то не е подходящо да се доверявате на всеки измивен продукт за тяло, колкото и хубаво да ухае той, ако кожата ви не понася подобни продукти с парабени, оцветители, аромати, то по-добре потърсете някой, който е предназначен за вашия тип кожа! В противен случай можете да получите излишни ранички, изсушавания и т.н.

4. Смяната на гъбата за баня - в интерес на истината четох, че такава е по-добре да не използваме, понеже обира страшно много микроби, а и по-добър вариант е, ако имаме такава да я оставяме да изсъхне на сухо място, понеже когато е мокра събира много по-бързо микробите около себе си. Аз не мога да си представя да се къпя без гъба, а експерти съветват тя да се сменя през месец :) 


5. Относно миенето на косата - мисля, че всички вече знаем, че не е хубаво да мием косата си често, най-добре всъщност е да я мием два пъти в седмицата и то с подходящ шампоан. Моята коса е на настроения и доста често се омазнява много бързо, изключително ми е трудно да я мия два пъти в седмицата и си признавам, че не правя така. Мия я през ден или през два, често сменям шампоаните си, имам някаква мания. Честото измиване на косата причинява раздразнения на скалпа, както и може да накара скалпа да се омазнява много повече, отколкото принципно го прави. Ако продуктите без сулфати наистина ви действат добре, препоръчвам ви ги! Те са най-доброто, което можете да дадете на скалпа си :)

6. Относно миенето на лице под банята - препоръчително е да измивате лицето си преди приключване на къпането и то с хладка вода, както и с подходящ за кожата ви гел за лице, сега вече се предлагат и такива, които са подходящи и за под душа, така че това е правилният начин. Можете да използвате разни гъби или ръкавички, но с ръце е най-добре, защото самата гъба или ръкавица може да бъде по-груба, ако кожата ви е чувствителна и да я нарани допълнително.


Грешките са само 6, но смятам, че са достатъчни, за да се обърне някакво внимание! Лично аз вече се опитвам да бъда по-внимателна в банята, защото наистина много често прекалявам с температурата на водата.. смятам съвсем скоро да ви покажа и продуктите, с които се къпя, най-честите ♥


Надявам се да съм била полезна! Ако имате въпроси, моля задайте ми ги ТУК! ♥



Информация: ladyzone.bg ; self.com
Книга: The Book of Sacred Baths
Снимки: self.com

Публикуване на коментар