Как да се грижим правилно за суха кожа? 💖

събота, 13 април 2019 г.

Прекрасна събота, читатели!


Днес ще си поговорим повече за сухата кожа, за правилната грижа за нея, както и за подходящите продукти, с които можете да положите тези грижи! Ако все още не знаете дали това е вашият тип кожа можете да проверите за теста и отговорите му ТУК.




Суха кожа? 

Сухата кожа е дразнител, особено през зимния период. В по-лошите случаи се придружава с рани, лющене, сърбеж, сухота.. Почти невидими пори, но често с червени петна, кожата на лицето изглежда безжизнена и много разранена. Сухата кожа си има предимството, че върху нея гримът стои почти идеално, понеже кожата е гладка и не се наблюдават пори, които гримът да трябва да скрие. Дори измиването обаче със студена вода, може да доведе до обриване, вятърът и студът могат да създадат на кожата допълнително проблеми - отново рани. Стъпките за почистване са отново в този ред - почистващ гел, тоник за лице, серум за лице, околоочен гел/серум и крем за лице. Биха могли да се използват и скрабове, но да са по-леки и за предпочитане на плодова основа. Бихте могли да си направите и сами скраб с мед и различни плодове. 



                    Подходящи продукти за грижата на лицето ви:
                        (след продуктите ще има съвети)


  • Гел за лице - този, който аз използвам е и най-хубавият, който някога съм използвала - хидратиращият на Krauterhof - "Hyaluron Phytocomplex измиващ хидрогел за лице" - ТУК. Препоръчвам го за суха, комбинирана кожа, подходящ е и за чувствителна кожа. Прави я изключително мека и се измива много лесно, изчиства всичко. За мен няма по-добър гел във всяко отношение! Безкрайно съм доволна! За 200мл цената му е около 10-11лв, отново бих искала да споделя, че е и икономичен продукт. Свършва изключително бавно! Има приятен, ненатрапчив аромат и е много приятен за нанасяне. 





  • Тоник за лице - старая се да ви предлагам качествени продукти на достъпни цени, такъв е и тоникът на Ziaja с алое, който е нежен, какъвто трябва и да бъде за суха кожа. Подходящ е и за нормална кожа, цената му е около 5-6лв. Много бързо се абсорбира от кожата и ухае много приятно! Повече за него ТУК.






  • Серум за лице - тук вече такъв е задължителен! И то хидратиращ! Препоръчвам този от Makeup Revolution 2% Hyaluronic Acid - ТУК. На достъпна цена е и е един от най-предпочитаните серуми в голяма част от салоните. Нанася се и хубаво се втрива в кожата до пълно попиване! Споделям ви още, че и продукти от марката на DM - BALEA, са наистина страшно ефективни и наскоро започнаха да изгряват сред козметиците. Серуми, кремове, маски - всичко що е за хидратация е перфектно! Препоръчвам ви ги! 



  • Околоочен гел/крем - подходящ продукт за тази чувствителна зона е околоочният крем за суха и дехидратирана кожа на Dermedic от серията им Hydrain3 - ТУК. Използвала съм този продукт не веднъж и смея да твърдя, че хидратира идеално мястото под и над очите. След 2-седмична употреба кожата стои хидратирана, без лъщене, стегната и няма нужда от допълнителни грижи. Разбира се, винаги можете да си потърсите хидратиращи пачове за под очите, които да прилагате веднъж седмично. Когато кожата Ви стане по-мека и видимо по-хидратирана не спирайте грижата за нея. Продължавайте в този ред. Околоочният продукт се нанася сутрин и вечер след серума за лице. 









Ето и няколко домашни съвета от мен:








Освен цялата тази грижа за суха кожа, още по-добре би било да използвате хидратиращи маски два или три пъти седмично, да нанасяте олио за лице сутрин и вечер (може преди крема вместо серум). Олиото хидратира, подхранва кожата, разбира се, трябва да се консултирате и да намерите най-подходящото олио за кожата си, за да не и причини излишно омазняване. Ако не сте сигурни, винаги можете да ме попитате в инстаграм, с удоволствие бих ви помогнала в избора на достъпно и качествено олио! За суха кожа подходящо олио би било такова с по-хидратиращ, отколкото запазващ ефект. Хидратиращите маски на Garnier, Nivea, AVON, Oriflame са достъпни, отново не забравяйте за прекрасните такива от BALEA. Подготвям ви списък с подходящи маски за суха кожа, така че предполагам, че скоро ще бъде готов и ще мога да го прикача тук.




Надявам се да съм ви била полезна! Следва да си поговорим и за мазната кожа! Там определено имам какво да ви кажа, понеже аз страдах от такава, а в момента просто съм забравила за нея! Ако имате някакви въпроси винаги можете да ме питате ТУК! До скоро ♥



Публикуване на коментар