РУБРИКА: Как да се грижим правилно за кожата си?

сряда, 10 април 2019 г.

Здравейте, читатели! С тази си публикация ви представям и обновения си блог, изглеждащ по съвсем различен начин. Искрено се надявам да ви харесва как изглежда той! Започвам нова рубрика, чието име е "Как да се грижим правилно за кожата си?". Ще имам отделна статия за всеки тип кожа, как е правилно да се грижим за нея, кои продукти съм изпробвала, кои препоръчвам, как да се използват, какво да добавите към рутината си. Надявам се това да ви бъде интересно!


От години се занимавам с козметика, консултирам хора, показвайки им достъпни продукти, вършейки истинска работа за кожата на лицето им, завърших този курс, за да знам и да помагам на нуждаещи се в тази област! Разбира се, с удоволствие ще ви споделя как трябва да се грижите правилно за кожата на лицето си (разбира се спрямо всеки тип кожа, за да бъда полезна за всички ви!). 




Разбира се, преди всичко, може би част от Вас не са сигурни какъв тип е кожата им, затова съм ви подготвила малък тест! Кликнете ТУК и го решете! Не забравяйте да записвате буквите на отговорите си, за да откриете и какъв тип е вашата кожа!





Предимно отговори А) - нормален тип кожа
Предимно отговори Б) - суха кожа
Предимно отговори В) - мазна кожа
Предимно отговори Г) - смесен тип кожа, по-мазна на челото, носа и брадичката
Предимно отговори Д) - чувствителна кожа





Сега, след като знаете типа на кожата си, можем да започваме с отговорите на въпроса "Как да се грижим правилно за нормална кожа на лицето си?" 



Нормален тип кожа - ако вие имате такъв тип кожа сте наистина късметлии! Кожата ви принципно би трябвало да изглежда чиста, гладка, без проблемни зони, липсват черни точки, пори, пъпки. Този тип кожа не изисква по-специални грижи, но за да се запази красотата и е хубаво да се предпазва от външни и вътрешни фактори (UV лъчение, вятър и пр.), поради причината, че могат да я замърсят, могат да я направят мазна или чувствителна. Продукти, които аз бих предложила за този тип кожа са:

  • Най-първо, разбира се, започваме с гел за лице. Какъвто и да е типът на кожата ви, всяка сутрин и вечер вие трябва да я почиствате най-първо с гел за лице. Това е и първата стъпка. Гелът почиства изключително добре и не може да бъде заместван с мицеларна вода, мляко за тяло и пр. (разбира се за сенките на очите е добре да използвате специализиран продукт за това място, обогатен с натурални съставки), бих предложила гел за лице обогатен с роза, невен, природни съставки, стига да не са много груби за кожата Ви. Продуктът, на който все пак съм се спряла е този на Mon Platin, обогатен с черен хайвер - ТУК. Не е много скъп, но е изключително икономичен и е подходящ за нормална кожа, не отежнява, има приятен лек аромат и почиства прекрасно! Цена: около 16лв/250мл




  • Втората стъпка от почистването на лицето е тоникът. За нормална кожа, той не трябва да бъде тежък, точно заради това ви предлагам този на Belita, който е обогатен с облепиха и липов цвят. Отново отзивите бяха много добри, има нежен и приятен аромат, омекотява кожата и цената му е много достъпна. Повече за него ето ТУК. Цена: 6,20лв

  • Третата стъпка винаги е серумът за лице. За нормална кожа на хора, чиято възраст е между 18-25 години не препоръчвам да използват серуми, дори и хидратиращи, ако кожата им е нормална и не и липсва хидратация. След определена възраст кожата сама започва да показва нуждата си от серуми - първо хидратиращи, а след това и такива, против бръчки. Вярно е, че един вид серумът приготвя лицето за нанасянето на крем, но ако кожата ви е в един оптимален вид - повярвайте ми, нанасянето на какъвто и да е серум би развалило нормалното и функциониране, понеже кожата ви ще привикне да получава определени съставки само и единствено от чужд продукт, а не от себе си.

  • Четвъртата стъпка е околоочен серум/крем. Много ги обичам! При всеки вид кожа е добре да ги има, защото кожата около очите е изключително чувствителна и набавянето на нужния колаген става доста трудно. Околоочен продукт, който препоръчвам за нормална кожа е моят любимец от Viola Skin - ТУК. Като цена не е много достъпен, но разбира се имам и негов заместител - серум за очи и устни от DM ♥ ТУК!

  • И петата стъпка, която е задължителна - това е нанасянето на крем за лице. Разбира се, за нормална кожа, кремът е хубаво да бъде подхранващ и хидратиращ, а клиентите ми са забелязали най-добро представяне от този крем на AVON - ТУК! Смятам, че за качеството си, има доста добра цена!

Тези стъпки се повтарят сутрин и вечер. Разбира се, всеки тип кожа може да реагира по различен начин на продуктите. Продуктите, за които съм ви споменала тук за изпробвани върху голяма гама хора и съдя по начина, по който са въздействали върху техните кожи (нормален тип). Отново - опитайте се да се хидратирате не само външно, но и вътрешно. Пиенето на вода е задължителен фактор за красива кожа! Предстои ни и статия, в която ще ви споделя защо е важен приемът на водата и как аз започнах да я употребявам доста по-често.

*Термалната вода също би могла да се нанася всяка сутрин, защото освежава кожата и я прави по-чиста и спокойна. 



Надявам се да ви е било интересно, предстои да си поговорим за други типове кожа, грижите за тях, за някои маски за лице, серуми, води. Ако имате въпроси, можете да ме питате ТУК.


До скоро!

Публикуване на коментар