Домашни маски за лице 💖

събота, 27 октомври 2018 г.

Здравейте в тази толкова топла и прекрасна събота! ♥

Днес е ден за релакс, а наскоро в Instagram ви бях попитала какво ви се чете - домашни маски за лице или за коса - и по-голяма част от Вас пожела да чете за домашни маски за лице, затова днес това ще бъде темата ни! Не съм забравила и хората, които пожелаха да четат за домашни маски за коса - това скоро ще бъде достъпно и за Вас! 

Споделям Ви само и единствено маски, които съм изпробвала и реалните си резултати от тях! Приятно четене ♥ (Всички маски се правят СЛЕД баня)




1. Маската за лице с черна хума и мед - черната хума ми беше изпратена от сайта Choices By Alessa и е на цена от 4,60. Тази маска си я правя за освежаване на кожата преди неприятните дни от месеца, понеже лицето ми става доста пъпчесто :( 
Смесвам малко хума с малко мед и съвсем малко гореща вода, разбърквам ги и нанасям маската върху лицето си, стоя с нея около 10 минути и я измивам. Кожата ми остава мека, а пъпчиците са видимо по-малко, при мен тази маска действа прекрасно! :)



2. Маска за лице с бяла хума (която купувам от аптеката за около 2лв) се приготвя по същия начин, както и тази с черната такава. Мед и гореща вода, смесвам и нанасям, но този път за 15 минути, като от време на време я втривам в кожата и я оставям отново. Тази маска помага за така отвратителните черни точки, както и против разширените пори. Доволна съм, правя я колкото се може по-често!



3. Това може би не е маска, но е много приятен скраб, стига да бъде с мярка. Сода за хляб върху навлажнена кожа почиства идеално черните точки, но имайте напредвид, че трябва да е с леки потърквания, защото содата може да подейства грубо върху чувствителна кожа, този скраб се прави преди баня, след баня кожата е доста чувствителна и са възможни рани. Содата струва стотинки в хранителните магазини, с нея можете и да си избелвате зъбите, разбира се в нормални малки количества. 



4. За суха кожа препоръчвам маска с банан и кисело мляко - малки парченца банан се смесват с киселото мляко, разбърквате и нанасяте сместа върху кожата си за 20 минути, след което измивате. Това се прилага 3 или 4 пъти седмично, измива се с хладка вода, след седмица-две ще усетите кожата си доста по-хидратирана ♥ (Можете да добавите и мед, но не е задължително)


5. Маска САМО с мед - върху влажна кожа нанесете мед, може и затоплен, изчакайте 10 минути и след това измийте с топла вода, можете да я правите всяка вечер - резултатът е по-чиста и по-бяла кожа. Мекотата ви е гарантирана ♥


6. Тази маска може да ви струва малко повече средства, но един от продуктите бихте могли да използвате за растеж на мигли, вежди, за избелване на кожата, за растеж на косата дори! Става въпрос за гел от алое и куркума (евтина подправка), гелът от алое може да ви излезе до 10лв, при мен излезе около 10, но си го ползвам дори лятото, когато кожата ми изгори от слънцето. 1 супена лъжица куркума се добавя към две супелни лъжици гел от алое, разбърквате и нанасяте върху лицето, като трябва да стоите ПОНЕ 20 минути с тази маска, маската обещаваше почистване на порите и по-хидратирана кожа, правила съм я два пъти и останах очарована! Не се сещам да си я правя по-често, но ще се поправя. Определено ви препоръчвам, също така с гел от алое можете да си направите домашен "серум", който да нанасяте върху веждите или миглите си всяка вечер, а за косата - ще поговорим при домашните маски за коса. 



Тези 6 маски са мои фаворити, но обещавам да допълня колекцията си с още няколко в бъдеще, предстои да пробвам още и още! А сега малко и за хумата: 
  • Бяла и кафява хума - препоръчва се за маски за по-суха кожа; 
  • Сиво-зелена и зелена хума - за нормална към мазна кожа И КОСА;
  • Червена хума - за раздразнена и чувствителна кожа;
  • Жълта хума - подхранва и омекотява сухия епидермис;


Дано ви е било интересно, бих се радвала, ако изпробвате маските и изкажите мнението си, ако имате допълнителни въпроси можете да ме попитате ТУК.

Приятна и лека събота! 💖

Публикуване на коментар